Ingredienser
400 g oxfilé
1 röd lök
200 g färska champinjoner, ca 10 st
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
2 dl köttbuljong
1 dl rött vin
1 msk soja
3 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 kruka färsk persilja
salt och peppar
Massor med parmesan
gör så här
Strimla lövbiffen och stek den den snabbt i en klick smör.
Skär champinjonerna i skivor och rödlöken i klyftor. Fräs i pannan som du stekte lövbiffen i och tillsätt en klick smör. Fräs några minuter, hacka under tiden vitlöken och tillsätt till fräset. Fräs någon minut till och tillsätt buljong, vin, grädde, soja, dijonsenap. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Låt såsen puttra i ca 10 minuter till en härligt krämig konsistens och tillsätt lövbiffen. Låt puttra ihop en stund och tillsätt en näve hackad persilja. Smaka av och servera tillsammans med en god pasta och toppa med riven parmesan och färsk persilja.
Succé utlovas!