Ingredienser
3 dl Risoni
1 gul lök
1 msk tomatpuré
Chiliflakes
½ dl vitt vin
1 burk körsbärstomater
5 dl Vatten
1 kruka Basilika
100 g Körsbärstomater
1 msk smör
1,5 dl parmesan
salt
nymalen svartpeppar
gör så här
Hacka den gula löken fint och fräs på låg värme ganska länge tills den blir genomskinlig, Tillsätt chiliflakes och tomatpuré, låt fräsa en stund, tillsätt vinet och låt puttra ihop.
Tillsätt burken med körsbärstomater samt vatten till lökfräset, låt koka ihop i ca 10 min. Tillsätt risoni, salta och låt koka på svag värme i ca 10 minuter (koka 1-2 minuter kortare än vad som står i kokanvisningen).
Pensla körsbärstomaterna med lite olja och grilla i ugn eller på grillen tills de får fin färg och nästan blir lite sotade, lägg åt sidan.
Hacka eller riv basilikabladen grovt och riv parmesanen.
När risonen är krämig och klar (se till att den verkligen inte är för torr, späd i så fall med lite mer vatten), rör ner de grillade tomaterna, smöret och drygt hälften av parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Klart att lägga upp och toppa med resten av den rivna parmesanen och några fina basilikablad.