Ingredienser
600 g laxfilé
50 g färsk ingefära
1 dl ljus soja
3 tsk honung
1-2 broccoliknippen
4 klyftor vitlök
1 msk sesamolja
3 msk sesamfrön
salt
olja till stekning
gör så här
Riv ingefäran och blanda med soja och honung och lägg på en tallrik eller liknande. Lägg laxen i blandningen och låt marinera under tiden du förbereder det andra.
Skär broccolin i buketter och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
Stek vitlöken i matolja på hög värme och tillsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
Servera laxen med sesambroccoli och ris.