SOjAMARINERAD LAX MED SESAMBROCCOLI

En smakrik lax med asiatiska smaker serverad tillsammans med en krispg sesambroccoli.
Det här är verkligen en superfräsch rätt med massor av smaker!!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 dl ljus soja
  • 3 tsk honung
  • 1-2 broccoliknippen
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön
  • salt
  • olja till stekning

gör så här

Riv ingefäran och blanda med soja och honung och lägg på en tallrik eller liknande. Lägg laxen i blandningen och låt marinera under tiden du förbereder det andra.
Skär broccolin i buketter och skala stammen så den blir vit, skär sedan slantar av broccolistammen och tunna skivor av vitlöksklyftorna.
Stek vitlöken i matolja på hög värme och tillsätt med broccoli och sesamfrön. När det mjuknat och blivit lätt rostat, tillsätt sesamoljan och ställ åt sidan.
Stek laxen i en separat stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta från sockret i honungen.
Servera laxen med sesambroccoli och ris.