ROSTADE TOMATER MED MOZZARELLA OCH BASILIKA

Helt enkelt bara så ljuvligt goda tomater serverade en god buffelmozzarella, som förstås kan bytas ut mot en krämig burrata,
toppade med en god olivolja och basilika. Servera som förrätt eller tilltugg med ett gott ugnsrostad bröd till eller som tillbehör till en köttbit.

Ingredienser

  • 6 stora, riktigt röda tomater (eller småtomater på kvist)
  • 2 st buffelmozzarella
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
Förslag på tillbehör:
  • Kalamataoliver
  • Ruccola
  • Gott bröd som grillas med olivolja och havssalt
  • Köttabit eller kyckling

gör så här

Börja med att halvera tomaterna och lägg i en form, ringla eller pensla över olivolja. Sätt in tomaterna i ugnen på 150 grader och låt dem bakas i 30 minuter. Vill du hellre göra dem på grillen går det förstås lika bra.
När tomaterna är klara, salta och peppra och dra isär mozzarellan över de varma tomaterna och toppa med basilikablad.
Servera med ett gott ugnsrotat bröd och kanske som på bilden med lite ruccola och oliver. Magiskt gott!