tjockpannkaka de luxe

En tjockpannkaka to die for! Servera med massor av matiga tillbehör såsom stekt sidfläsk, brynta chaminjoner och lingonsylt tillsammans med en krispig vitkålssallad eller helt enkelt med grädde och jordgubbssylt. Magiskt gott!

Ingredienser

Pannkakssmet
  • 7 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 5 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 30 g smör att smöra formen med
Tips på tillbehör till matig pannkaka:
  • Sidfläsk, ca 300 g
  • Champinjoner, stekta i smör
Vitkålssallad:
  • Ca 300 g vitkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • Salt och peppar
  • Lingonsylt
Tips på tillbehör till gräddig pannkaka:
  • Grädde
  • Sylt
  • Bär

gör så här

Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att smeten är klumpfri. Tillsätt sen resten av mjölken och vispa ner äggen i smeten. Ställ åt sidan och låt vila medan du förbereder de tillbehör du väljer att ha till.
Smörj en ugnssäker form med rikligt med smör och häll ner pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills den får vacker färg.
Klart att servera med dina tillbehör, galet gott!
Tips på tillbehör som passar bra till:
Sidfläsk - skär sidfläsket i centimeterstora bitar och stek tills de blir krispigt fina
Champinjoner - skär i klyftor och bryn i smör, salta och peppra
Vitkålssallad - strimla vitkålen fint med osthyvel eller mandolin Blanda ner olivolja, vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Lingonsylt