Ingredienser
Pannkakssmet
7 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
5 st ägg
1 tsk salt
30 g smör att smöra formen med
Tips på tillbehör till matig pannkaka:
Sidfläsk, ca 300 g
Champinjoner, stekta i smör
Vitkålssallad:
Ca 300 g vitkål
2 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
Salt och peppar
Lingonsylt
Tips på tillbehör till gräddig pannkaka:
gör så här
Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att smeten är klumpfri. Tillsätt sen resten av mjölken och vispa ner äggen i smeten. Ställ åt sidan och låt vila medan du förbereder de tillbehör du väljer att ha till.
Smörj en ugnssäker form med rikligt med smör och häll ner pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills den får vacker färg.
Klart att servera med dina tillbehör, galet gott!
Tips på tillbehör som passar bra till:
Sidfläsk - skär sidfläsket i centimeterstora bitar och stek tills de blir krispigt fina
Champinjoner - skär i klyftor och bryn i smör, salta och peppra
Vitkålssallad - strimla vitkålen fint med osthyvel eller mandolin Blanda ner olivolja, vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Lingonsylt