Ingredienser
4 port
ca 500 g strimlad kycklingfilé
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Olja till stekpannan, ca 2 msk
2 tsk paprikapulver
1 röd paprika
2-3 tsk fransk senap
2 tsk japansk soya
1 kycklingbuljongtärning
3 dl vatten
5 dl vispgrädde
Sambal 1 tsk
Persilja, färsk eller fryst
gör så här
Börja med att finhacka den gula löken och fräs den långsamt i oljan tills löken är glansig och fin, tillsätt finhackad vitlök och låt fräsa med i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låta fräsa med löken i ett par minuter . Skär papriken i munsstora bitar och lägg till i pannan.
Häll i vatten och buljongtärning, låt puttra ihop i ca 5 minuter. Tillsätt nu grädde, fransk senap, sambal oelek och låt puttra ihop i ca 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
Under tiden såsen småputtrar så passa på att strimla kycklingfiléerna och bryn i lite olja i en annan panna.
När såsen har fått den smak du vill ha, blanda ner den brynta kycklingen, låt puttra ihop och blanda ner finhackad persilja.
Klart att servera tillsammans med ris och en krispig sallad. Underbart gott!!