Ingredienser
4 port
ca 500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk smör (eller olja)
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
5 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl vatten
1 röd paprika
1 tsk sambal oelek
2 tsk japansk soya
färsk bladpersilja
gör så här
Börja med att finhacka den gula löken och fräs den i lite smör i en gryta eller traktörpanna.
Tillsätt finhackad eller riven vitlök, paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa i några minuter.
Skär paprikan i bitar och tillsätt till lökfräset tillsammans med grädde, dijonsenap, kycklingbuljongtärning, vatten, sambal oelek och soya. Låt allt koka upp och smaka av med salt, peppar, senap och soya.
Låt allting småkoka i 5-10 minuter.
Under tiden som såsen puttrar, skär kycklingen i strimlor och stek dem i en klick smör i en stekpanna tills de får lite färg.
Tillsätt den stekta kycklingen till såsgrytan. Låt stroganoffen puttra ihop några minuter.
Hacka ett knippe färsk bladpersilja och blanda ner det.
Servera med ris och en krispig sallad. Underbart gott!