Ingredienser
Hallonpannacotta:
500 g vispgrädde
260 g hallonpuré
60 g strösocker
20 g citronsaft
4 st gelatinblad
Vit chokladpannacotta:
500 g vispgrädde
1 vaniljstång
250 g vit choklad
2 st gelatinblad
gör så här
Börja med hallonpannacottan:
Koka upp grädde, hallonpuré (mixade hallon), socker och citronsaft. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten enligt förpackningens instruktioner och blanda sen ner dem i gräddkoket. Häll upp det fina koket i glas/skålar (gärna genomskinliga så att du kan se skillnaden på pannacottorna) ca 2-3 cm och ställ in i kylen.
Då kör vi vit chokladpannacotta:
Skär upp vaniljstången och koka upp den tillsammans med grädden. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Sila sen den varma grädden över den vita chokladen och rör ned de blötlagda gelatinbladen. Häll försiktigt den vita chokladpannacottan över den kylda, stelnade hallonpannacottan och ställ in i kylen igen. Låt stelna. Klart!
Garnera med bär och kanske ett toscaflarn (som du hittar här)!