ingredienser
6 port
Timbal:
350 g laxfile
200 g creme cheese
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
2 st ägg
1 dl gräslök
Garnering:
6 st gravad eller rökt lax små skivor
100 g forellrom
Buljong:
3dl vispgrädde
3 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin
1 dl gräslök
gör så här
Timbal:
Lägg lax och creme cheese i en matberedare och kör till jämn smet.
Sätt ugnen på 175 gr. Fördela hälften av färssmeten i välsmorda formar. Strö över den finskurna gräslöken. Lägg på resten av färssmeten o släta till ytan. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i crika 20 minuter.
Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stälps upp. Låt svalna.
Buljong:
Mät upp grädden, buljongen och vinet i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i gräslöken.
Servering:
Servera nu genom att grunda djupa tallrikar med buljongen, lägg i de vackra timbalerna och toppa med lax och fördela laxrom runt skapelsen.
Vackert och underbart gott!