laxtimbal

Ett lite annorlunda sätt att servera lax på som garanterat kommer att imponera på gästerna!

ingredienser

6 port
Timbal:
  • 350 g laxfile
  • 200 g creme cheese
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräslök
  • Garnering:
  • 6 st gravad eller rökt lax små skivor
  • 100 g forellrom
Buljong:
  • 3dl vispgrädde
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl gräslök

gör så här

Timbal:
Lägg lax och creme cheese i en matberedare och kör till jämn smet.
Sätt ugnen på 175 gr. Fördela hälften av färssmeten i välsmorda formar. Strö över den finskurna gräslöken. Lägg på resten av färssmeten o släta till ytan. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen i crika 20 minuter.
Låt timbalerna stå en stund i formarna innan de stälps upp. Låt svalna.
Buljong:
Mät upp grädden, buljongen och vinet i en kastrull. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i gräslöken. 
Servering:
Servera nu genom att grunda djupa tallrikar med buljongen, lägg i de vackra timbalerna och toppa med lax och fördela laxrom runt skapelsen.
Vackert och underbart gott!