Ingredienser
2 dl starkt kaffe
2-3 msk Amaretto eller annan god likör
200 g savoiardikex
2 äggvitor
4 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
500 g mascarpone
1 msk kakao
gör så här
Börja med att koka ett starkt kaffe, ta typ dubbla mängden pulver mot vad du vanligtvis gör. Häll i en skål, låt svalna och häll i Amaretton.
Lägg äggvitorna i en bunke och vispa det till ett fast skum.
Lägg äggulor och socker i en annan bunke och vispa fluffigt. Rör ner mascarponen i fluffet till en jämn smet.
Sist med inte minst häll grädden i en egen bunke och vispa den fast.
Blanda ner grädden i äggulevispet och sist rör ner äggviteskummet och rör försiktigt ihop till en jämn kräm.
Lägg hälften av kexen i en form eller på ett fat och droppa över hälften av kaffeblandningen. Bred ut hälften av krämen över kexen och lägg på resterande kex, droppa på kaffeblandningen och bred ut resten av krämen. Avsluta med att pudra lite kakao över. Ställ Tiramisun svalt i minst ett par timmar, men gör den gärna redan dagen före servering, då blir den ännu godare!
Servera gärna med lite färska hallon, underbart gott!!