Ja, så var det då äntligen dags att styvfar Peter, "Den Onde", får sin alldeles egna receptsida. Han delar mitt intresse av att laga god mat, dock med den enormt stora skillnaden att han älskar kött - ju blodigare desto bättre. Och helst rått. Fast han är faktiskt även en hejare på på att laga allt från en näpen räkcocktail till en fluffig blåbärssufflé. Men för att få lite balans på den här matsidan har jag därför upprättat en egen hörna åt honom, en plats där alla älskare av kött och Peters goda mat också får sitt.
Take it away, Peter!
BOOKMAKER TOAST
Alltså detta citat från Peter den onde säger väl allt "Denna smakar förträffligt, till och med Annika tyckte att det var jättegott". Så jag säger gör den bara!
ägg benedict
Historien bakom ägg benedict lär vara att den pensionerade bankmannen Lemuel Benedict, från Wall Street New York, en dag 1894 vandrade in på The Waldorf Hotel och beställde toast, skinka pocherat ägg, och hollandaise i ett desperat försök att bota sin baksmälla. Ja herregud, fortsättning följer i receptet helt enkelt....
den ondes ÄGG FLORENTINE
Detta är en variant av den klassiska rätten "Ägg Benedict" men här byter man ut skinkan mot spenat och en skiva rökt lax. Anledningen till namnet florentine lär vara att drottning Katarina av Medici (1519-1589), född i Frankrike och gift med prins Henry av Frankrike osv, fortsättning följer i receptet ....
olivsoppa
En mycket lättlagad och fantastiskt god soppa!
Min älskade styvdotter Sanna är inte helt enig i detta och hon tycker att bilden är ganska ful, men det struntar jag fullkomligt i
borscht à la peter
En härlig soppa för ruggiga höstkvällar.
SUPERFRÄSCH SALLAD MED HETA RÄKOR, AVOKADO OCH INGEFÄRSDRESSING
En superfräsch sallad som är underbart krispigt god! Möjligtvis är den något för nyttig, men det går enkelt att kompensera med ett riktigt gott bröd och härliga ostar till.
laxtimbal
Ett lite annorlunda sätt att servera lax på som garanterat kommer att imponera på gästerna!
RÄKCOCTAIL
Här en läcker och god förrätt som är supergod och ser väldigt välkomnande ut om man redan har den placerad på matbordet när gästerna kommer.
En enkel, mycket god och annorlunda lasagne, med massor av smak. Passar både till vardags och fest!
MAJSKOLVAR I MICRON
Här ett superenkelt sätt att tillaga majskolvar. Toppen som tillbehör till exempelvis grillat kött.
MIN LJUVLIGA FRITTATA MED LÖK & SPENAT
Oj jösses vad nöjd jag blev när jag lagade den här rätten, alla gäster hyllade den också och sa att jag måste vara världens bästa kock. Jaha sa jag, det är ju liksom bara den jag är men det var ju kul ändå.