Ingredienser
Små rödbetsbiffar:
600 g rödbetor (ca 6-8 rödbetor)
200 g morötter (ca 2 stora morötter)
1 gul lök
2 st ägg
2 dl ströbröd
1 tsk sambal oelek
Salt
Nymalen svartpeppar
En stor klick smör till stekning
Bulgursallad:
Bulgur till 4 pers
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd lök
Ca 10 st körsbärstomater
Färsk bladpersilja
Fet tzatziki:
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
Salt
Nymalen svartpeppar
gör så här
Rödbetsbiffar:
Börja med att göra rödbetsbiffarna genom att finhacka den gula löken och fräs i en klick smör i en stekpanna. Den ska egentligen inte få färg, utan bara bli glansig och fin.
Riv under tiden skalade rödbetor och morötter. Tips: Om du har en matberedare, riv dem i den, eftersom det annars ser ut som ett smärre blodbad efter att ha rivit alla rödbetor för hand.
Blanda de rivna morötterna och rödbetorna med löken och resten av ingredienserna till biffarna och låt vila i ca 10 minuter.
Forma sen till små fina biffar och stek i en stor klick smör tills de får fin färg.
Bulgursallad:
Måtta upp så mycket vatten som just din bulgur behöver, lägg i en buljongtärning och låt koka upp.
Tillsätt bulgur, låt koka klart och ställ åt sidan.
Skiva rödlök och skär tomaterna i klyftor och blanda ihop med bulguren när den har svalnat något.
Tillsätt de grönsaker som du vill ha, till exempel granatäppelkärnor och fetaost. Skär över ett knippe färsk bladpersilja.
Fet tzatziki:
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Magiskt gott!!
Servering:
Servera dina fina rödbetsbiffar tillsammans med bulgursalladen och tzatzikin och spetsa till det med vad du vill. Kanske en kryddig chorizo, en salt fetaost eller en krämig chevre. Oavsett vilket så är det otroligt goda smaker tillsammans!