ROSTAD GRÖNKÅL

Rostad grönkål är helt enkelt bara så fantastiskt gott och passar perfekt att servera som snacks, men också som tillbehör till exempelvis grillad kyckling med en gräddig skysås. Förutom den underbara smaken adderar den krispiga grönkålen en superhärlig textur som kan lyfta vilken rätt som helst.

Ingredienser

  • ca 400 g färska grönkålsblad
  • 4 msk olja
  • en nypa salt
  • nymalen svartpeppar




gör så här

Sätt ugnen på 150°C.
Ta bort den grova delen på bladen och skölj grönkålen. Låt den torka ordentligt, gärna i ett durkslag eller genom att försiktigt klappa av bladen med en kökshandduk. Riv grönkålen i lagom stora bitar. Massera in olja, salt och ett stänk nymalen svartpeppar – se till att varje blad får lite kärlek. Sprid sedan ut bladen luftigt på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta grönkålen mitt i ugnen, gärna i omgångar, tills bladen är härligt krispiga – det tar ungefär 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukten så chipsen blir riktigt spröda.
Färdigt att servera!