Ingredienser
2 pizzor
Pizzabottnar, egengjorda eller köpta
250 g mascarpone
2 msk honung
en liten påse färsk spenat (går att hoppa över)
1 stor eller 2 små klyftor vitlök (går att hoppa över)
200 g valnötter
400 g chèvre
1 päron
lite extra honung att ringla över
salt och peppar
lite olja till fräs
en kvist färsk rosmarin till dekoration
gör så här
Börja med att riva eller hacka vitlöken fint och fräs tillsammans med spenaten i lite olja i en panna, salta och peppra. Ställ åt sidan och rosta sedan valnötterna försiktigt i en torr stekpanna.
Blanda mascarpone och honung i en skål och bred ut på pizzabottnarna. Fördela spenatfräset över, skär chèvren i tunna skivor och lägg på pizzorna. Skiva päronet tunt och lägg lite vackert på.
Grädda i ca 10 minuter på hög värme tills pizzan ser klar ut. Toppa med valnötter och ringla lite extra honung över. Garnera gärna med lite färsk rosmarin så blir den sådär extra vacker.
Slica upp, servera och bara njut!