Ingredienser
4 port
1 kg oskalad räkor el 400 g skalade
2 gula lökar
1 msk tomatpuré
3 tsk curry
2 krm cayennepeppar eller sambal oelek
2 msk ljus soya
5 dl creme fraiche
vatten
smör att fräsa löken i
salt & peppar efter smak
en kruka persilja
gör så här
Börja med att finhacka löken och fräs den genomskinlig på låg värme, gärna en längre stund om du har tid.
Höj sedan värmen något och tillsätt curry, cayennepeppar och tomatpuré. Låt fräsa ihop någon minut.
Tillsätt resten, alltså crème fraiche, soya, vatten och smaka av med salt peppar. Låt gärna småputtra i typ 20 min och späd på med lite mer vatten om det blir för torrt. Smaka av och tillsätt mer curry eller annat som du känner att du vill ha mer av. Blanda ner hälften av persiljan och rör om.
Hit går det bra att förbereda, värm sen bara upp och tillsätt räkor och resten av den färska persiljan, låt det bli varmt.
Servera med ris och en krispig sallad. Klart!!