Ingredienser
Pajdeg, gör egen eller köp en färdig
2 dl crème fraîche
3 ägg
2 tsk dijonsenap
1/2 kruka färsk timjan
150 g fetaost
200 g fryst spenat (eller 500 g färsk)
1 rödlök
4-5 st soltorkade tomater
10-12 körsbärstomater
en klick smör att steka i
100 g riven ost
salt
peppar
gör så här
Klä pajformen i den pajdeg som du har valt.
Skär rödlök i tunna klyftor och bryn sakta i en klick smör i ca 3-5 minuter. Den ska inte ta färg, utan bara bli vackert glansig.
Pressa vätskan ur spenaten och dela ut i pajformen, tillsätt den fina rödlöken. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och fördela över pajen.
Blanda ihop crème fraiche, ägg och dijonsenap och rör ihop till en jämn smet. Dra av blad från ett par timjankvistar och rör ner i smeten, smaka av med salt och peppar.
Häll smeten över spenat och rödlök i pajformen.
Skär fetaosten i bitar och dela cocktailtomaterna i två delar. Tillsätt fetaost och tomater till pajen och toppa med riven ost.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.
När pajen är vackert gyllene, låt svalna lite och toppa med massor av färsk timjan. Servera med en härlig sallad och ett gott bröd.
Whoop vad gott!!