Ingredienser
4 port
ca 400 g fryst vegofärs
olja till stekning
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1-2 tsk sambal
1 tsk curry
1 grönsaksbuljongtärning
3-5 dl vatten
salt
peppar
färsk bladpersilja
Tillbehör:
gör så här
Börja med att hälla lite olja i en stek- eller traktörpanna och stek vegofärsen tills den blivit fint gyllenbryn. Vegofärs behöver steka lite längre och hårdare än köttfärs och drar också mer olja, så håll koll så att den inte bränner fast.
Hacka den gula löken och lägg till i färsen, låt steka ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och curry och låt fräsa ihop i ett par minuter.
Häll på krossade tomater, vatten, buljongtärning och låt allt puttra upp. Smaksätt under tiden med salt, peppar och sambal oelek.
Låt stå och småputtra i 10-15 minuter och blir såsen för tjock så är det bara att späda med lite extra vatten.
Hacka den färska persiljan och blanda ner i såsen, smaka av igen och njut av ditt enkla mästerverk.
Klart att servera tillsammans med en god pasta. Underbart!!