Ingredienser
4 port
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
1,5 dl rött vin
1 burk konserverade körsbärstomater (krossade går förstås också bra, men är inte lika goda)
1 tärning grönsaksbuljong
3-5 dl vatten (beroende på hur länge såsen får stå och puttra ihop)
Timjan, gärna både torkad och färsk
Chiliflakes
Salt och peppar
Olja till lökfräsning
gör så här
Hacka löken fint och låt bryna långsamt i oljan i en panna eller kastrull. Tillsätt pressad eller finhackad vitlök, chiliflakes och timjan, låt fräsa ett par minuter till. Tillsätt tomatpuré och vin, låt puttra ett par minuter. Häll i tomater, vatten och buljongtärning, låt nu sjuda så länge som du har tid, men minst 20 minuter. Smaka av med kryddor, salt och peppar. Spåd med mer vatten om det behövs.
Klart att servera tillsammans med en god pasta toppad med fetaost eller med en bit kött, gott!!