Ingredienser
4 port
Spätta med panering:
- Spättafiléer efter antal personer
- 2-3 dl mjöl
- 2-3 ägg
- Ströbröd
- Salt
- Smör, mycket, att steka i
Potatispuré:
- Fin potatis, typ delikatess- eller mandelpotatis, 1 kg minst
- Smör, mycket, minst 100 g
- Mjölk, värmd.  Späd med lite i taget och känn efter
- salt och svartpeppar
Skagenröra:
- 500-700 g räkor
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl crème fraiche
- Färsk dill
- 1-1,5 msk färskriven pepparrot
- Citron
Till servering:
- Ärtor
- Smör
- Färsk dill
- Rädisor i fina skivor
gör så här
Börja med att göra skagenröran genom att blanda ihop alla ingredienser, smaka av och ställ in i kylen.
Gör nu potatispurén genom att skala potatisen och koka den klar. Pressa potatisen och lägg till rikligt med smör och lite värmd mjölk rör ihop och smaka av med salt och peppar. När konsistensen och smaken är smörig, len och bra, ställ åt sidan.
Nu är det dags för spättan. Ställ fram tre tallrikar med mjöl, ägg och ströbröd på.  Alltså på varsin tallrik. Panera spättan genom att badda in den i mjöl, sen doppa den i ägg och till sist i ströbröd. Stek spättan i rikligt med smör ett par minuter på varje sida tills den blir gyllenbrunt fin.
Koka under tiden ärtorna och när de är klara, tillsätt en klick smör, färsk dill och salt, rör runt.
Skiva rädisor tunt.
Lägg upp vackert på tallrikar, klart att servera!!