ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer
Extra rökt skinka eller kalkon, några skivor
1 ask vitlöksost typ Creme Bonjour eller Philadelphia
1 färsk basilika
1 färsk timjan
Curry
Torkade örtkryddor
Smakrik ost, typ cheddar, några skivor
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning hönsbuljong
5 dl mellangrädde
Salt & peppar
gör så här
Skär ett snitt i kycklingfiléerna, eller dela dem men inte hela vägen igenom helt enkelt. Bred generöst med vitlöksost i filén, lägg i en skiva skinka, en skiva av den smakrika osten och avsluta med mycket balilika och timjan.Vik ihop filéerna och krydda dem med lite curry, lite torkade örtkryddor (det går ju självklart att ta lite möjliga andra goda kryddor) och salta.
Bryn filéerna i en stekpanna så de får fin färg, och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Bred på lite vitlöksost och lägg en skiva av den smakrika osten på toppen. Strössla med fina basilikablad i formen runt kycklingen.
Gör nu såsen genom att hälla ner grädden i stekpannan, rör i resten av färkosten, lägg i buljontärningarna och krydda eventuellt med lite curry. Rör ner lite torkade örtkryddor och lite färsk timjan. Koka ihop såsen i några minuter och häll den sedan över filéerna. Den ska inte helt täcka kycklingen, eftersom ostskivorna ju ska få lite fin färg.
Grädda kycklingen i ugn 225 grader i ca 20 minuter, eller tills filéerna är genomstekta.
Servera som sagt med pasta, ris eller potatis och med en god krispig sallad. Underbart gott!!