ingredienser
4 port, minst
12-15 färskpotatisar
4 dl crème fraiche
1-2 dl majonnäs (godast med 2 dl;))
1,5 msk fransk senap
1 röd lök
ett knippe gräslök
ett knippe rädisor
1 msk kapris (valfritt)
salt
nymalen svartpeppar
gör så här
Börja med att skrapa färskpotatisen och koka den i saltat vatten så att den blir precis klar. Alltså håll stenkoll på att den inte blir överkokt, utan har sin fasta konsistens kvar, tänk al dente.
Blanda crème fraiche, majonnäs och senap i en skål. Salta och peppra och smaka av. Krämen ska gärna smaka ganska mycket eftersom potatisen som kommer i sen tar en hel del av smaken. Skiva rödlök och rädisor, klipp gräslöken och rör ner i krämen. Blanda med kapris om du vill ha det i, vilket är fantastiskt gott.
När potatisarna har svalnat, skär dem i bitar och blanda med allt annat. Smaka av igen och när den är god, garnera lite fint med rädisor och gräslök. Klart!