Ingredienser
Kycklingbulgogi:
600 g kycklinglårfilé
2 tsk gochujang
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 klyftor vitlök, pressad eller riven
Picklad rädissallad
2 knippen rädisor
3 st salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk sesamfrön, svarta eller vita
Chiliaioli:
2 dl majonnäs, gärna hemslagen
1 msh gochujang
1 tsk sesamolja
2 klyftor vitlök, pressad eller riven
Till servering:
Ris
Kanske lite koriander till dekoration över kyckling och aioli
gör så här
Börja med att göra marinaden till kycklingen genom att helt enkelt blanda ihop alla ingredienser. Skär kycklingen i smakliga bitar, lägg ner i marinaden och låt gärna stå i minst 1 timme, men ännu hellre längre, så om du är välplanerad lägg den i marinad redan dagen före och låt vila i kylen över natten.
Gör nu de picklade rädisorna genom att blanda ihop risvinäger och socker, rör runt en stund tills sockret har löst upp sig. Skiva rädisorna så tunt som möjligt, gärna med hjälp av en mandolin eller i en mixer på tunnaste "skivan". Skiva salladslöken tunt. Blanda ner rädisor och salladslök i pickelmarinaden och ställ åt sidan. Strö över lite sesamfrön.
Till chiliaiolin blandar du helt enkelt ihop alla ingredienser och lägg över i en liten fin skål så är den klar att servera.
Sätt på riset och fräs på kycklingen i en stekpanna tills den blir gyllene vackert stekt.
Klart att servera kycklingen tillsammans med den underbart goda picklade rädissalladen och chiliaiolin, SÅ gott!