ingredienser
Jätteräkor, beroende på storlek 5-10 per person
2 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 pressad citron
1 knippe persilja, finhackad
salt & peppar
Thaisås:
1 schalottenlök, finhackad
1 st finskivat citrongräs
1 msk honung
2 msk fisksås
1 msk asiatisk soya
1 tsk färskriven ingefära
gör så här
Thaisåsen är enklast att börja med eftersom den gärna kan stå och dra ett gäng timmar. Blanda alla ingredienser, ställ åt sidan, klart!
Till räkspetten, blanda alla ingredienser till marinaden, lägg ner räkorna och låt dra, gärna ett par timmar om du har tid, men självklart funkar det även med kortare tid. Trä räkorna på spett, grilla 2-3 minuter på varje sida, förstås beroende på hur stora de är.
Garnera med en kvist persilja,några skivor citron och servera med thaisås, ris och en fräsch sallad. Klart!