Ingredienser
pajskal (köp färdigt eller gör eget)
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
3 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
3 ägg
2,5 dl mellangrädde (eller vispgrädde)
salt
svartpeppar
gör så här
Börja med att skära grönkålen grovt, jag brukar ta bort den tjockaste delen av "stammen". Koka ett par minuter i saltat vatten och låt den sedan rinna av. Skär rödlökarna i tunna skivor och riv cheddarosten. Hacka valnötterna grovt.
Fräs rödlök och grönkål i olja i en panna tills löken blir glansig och fin, salta och peppra.
Häll ägg och grädde i en skål och vispa ihop, salta och peppra. Vill du ha lite mer drag i pajen så addera lite chiliflakes eller sambal oelek.
Klä pajformen med din pajdeg, lägg i grönkålsblandningen och toppa med riven ost. Häll över äggblandningen och toppa med de grovhackade valnötterna.
Sätt in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
Klart att servera och magiskt gott tillsammans med en god sallad och förstås med en god dressing till. (Tips på god dressing till är "Magi i en vitlökssås" som du hittar här)