Ingredienser:
• 1 ägg
• 1 l vatten
• 1 msk ättika
• 1 skiva formfranska, rostad eller stekt i en klick smör
• Någon/några skivor rökt skinka eller stekt bacon
• 1-2 msk Hollandaisesås (köpes enklast färdig på burk)
gör så här
Rosta brödet
Lägg skinkan eller det stekta baconet på det rostade brödet
Koka upp vatten och lite ättiksprit i en kastrull.
Sänk värmen och låt sjuda. Gör en virvel i vattnet.
Knäck ett ägg i en kopp och låt det försiktigt glida ner i virveln vattnet. Virveln gör att ägget håller ihop bättre.
Låt ägget sjuda i 2-3 minuter.
Ta försiktigt upp ägget med en hålslev.
Lägg på det pocherade ägget på formfranskan
Häll på hollandaisesåsen och avsluta med några varv på pepparkvarn
NJUT!