ingredienser
Sallad:
2 avokado
½ lime, juice
150 g gurkor
60 g babyspenat (typ en liten påse)
3 msk olivolja, till stekning
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk chilipulver eller annan typ av chili
300 g miljömärkta räkor, skalade
½ färsk koriander, till servering
2 msk hasselnötter eller salta jordnötter (valfritt)
Ingefärsdressing:
50 ml rapsolja
1 msk färsk ingefära, riven
½ lime, juice
½ msk ljus soja
½ vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar, efter smak
gör så här
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dressingen, mixa och ställ åt sidan.
Kärna ur och försiktigt gröp ur avokadon med en sked och skär i vackra skivor. Pressa över limejuicen och se till att all avokado är täckt av juicen. Skala och skiva gurkan och lägg upp spenat, gurka och avokado på ett fat och strö lite flingsalt över.
Fräs vitlök och chili i olja, lägg i räkorna och stek dem i några minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg räkorna ovanpå grönsakerna på det fina fatet och toppa med nötter och koriander. Ringla över dressingen, klart att servera!!