Ingredienser
4 port
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala (enklast är att köpa färdig i kryddhyllan)
1/2 tsk sambal oelek
2 dl vatten
1 burk körsbärstomater (eller andra krossade på burk,men körsbär tycker jag är godast)
2 1/2 dl grädde
1 påse färsk spenat typ 200g
2 förp halloumiost
olja till stekning
salt & peppar efter smak
gör så här
Börja med att skiva purjolöken, dela paprikan i fina bitar, hacka eller riv vitlöken och till sist riv ingefäran.
Värm en panna med olja och fräs grönsakerna sakta på mellanvärme. Tillsätt tomatpuré, sambal och garam masala och fräs en minut, tillsätt sedan tomater och vatten. Låt puttra sakta i 10 minuter, späd med mer vatten om det behövs.
Tillsätt grädde, låt puttra i 5-10 min till. Tillsätt spenaten och rör runt. Dela halloumin i mellanstora bitar och fräs dem gyllenbruna i en stekpanna. När de är klara, rör ner i grytan och låt småputtra någon minut. Klart!!
Servera med ett gott ris eller annat tillbehör som faller just dig i smaken, ljuvligt gott!