SALMALAX med TAPENADE och SPAGHETTI

En enkel och supergod pasta med salmalax som får en härlig sälta från tapenaden och lite sting av vitlök och chili.

Ingredienser

4 port
  • ca 400 g salmalax
  • spaghetti
  • 1 ask coctailtomater
  • 1 kruka basilika
  • ca 150 g tapenade med oliver & kapris  (eller annan)
  • 2 msk god olivolja
  • 1/2 citron
  • ruccola
  • parmesanost
  • svartpeppar
  • flingsalt

gör så här

Koka spaghettin i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Förbered salmalaxen genom att skära den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Finhacka vitlöken och stek den i någon minut tills den blir gyllene och tillsätt tapenade och en skvätt citronsaft i pannan och rör om. 
Lägg den kokta spaghettin i pannan med tapenaden och rör om så att spaghettin täcks av såsen. Smaka av med salt, peppar och citron.
Lägg upp på ett fat eller i en stor skål och garnera med ruccola och parmesan.
Servera direkt och njut!