Ingredienser
4 port
ca 400 g salmalax
spaghetti
1 ask coctailtomater
1 kruka basilika
ca 150 g tapenade med oliver & kapris (eller annan)
2 msk god olivolja
1/2 citron
ruccola
parmesanost
svartpeppar
flingsalt
gör så här
Koka spaghettin i saltat vatten tills den är al dente. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Förbered salmalaxen genom att skära den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Finhacka vitlöken och stek den i någon minut tills den blir gyllene och tillsätt tapenade och en skvätt citronsaft i pannan och rör om.
Lägg den kokta spaghettin i pannan med tapenaden och rör om så att spaghettin täcks av såsen. Smaka av med salt, peppar och citron.
Lägg upp på ett fat eller i en stor skål och garnera med ruccola och parmesan.
Servera direkt och njut!