SPENATSOPPA

Alltså jag säger bara LAGA denna magiskt goda spenatsoppa, den är matig, mustig och len på samma gång med ett litet sting av hetta. Här serverad med ägghalvor och färskt bröd, helt enkelt ljuvligt gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g djupfryst hel bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 duttar sambal oelek (mer eller mindre beroende på vad du tycker om)
  • 1 klick smör 
  • 12 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 krm riven muskot
  • 4-8 ägg

GÖR SÅ HÄR

Ta fram spenaten och låt den börja tina. Finhacka löken och låt den fräsa långsamt i en klick smör i en stor kastrull. Grovhacka spenaten och lägg till i kastrullen med lök och låt fräsa med en stund. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt soppan koka i ca 20 minuter och smaka av med salt, peppar, muskot och sambal oelek.
Ta soppan av spisen, mixa till den konsistens som du vill ha, jag gillar den mixad ganska grov så att den behåller viss textur. Servera med kokta ägghalvor och ett riktigt gott nybakat bröd, magiskt gott!