ingredienser
Kycklingspett:
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1 1/2 msk flytande honung
svartpeppar
Tabbouleh:
200 g bladpersilja
1 dl bulgur
1 röd lök
3 tomater
1/2 pressad citron
1 dl olivolja
salt & peppar
1 granatäpple (ytterst valfritt men väldigt gott)
gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Skölj av och putsa kycklingfiléerna så de blir fina och skär dem sedan i 2-3 cm stora bitar. Lägg i marinaden i minst 1 timme men helst över natten så kycklingen blir riktigt mör och fin.
När kycklingen är färdigmarinerad, trä upp bitarna på spett och grilla på grillen eller i ugn ca 15 minuter på 200 grader.
Servera med några härilga såser som tzatziki och mojo rojo.
Whoop, whoop, magic!!