Ingredienser
1 röd paprika
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyftaz
½ tsk sambal oelek
Salt
Nymalen svartpeppar
Färsk basilika, ett litet knippe
1 msk färsk citronsaft
gör så här
Börja med att dela och kärna ur den röda paprikan, lägg på en plåt och pensla med olja. Sätt ugnen på 250 grader och låt gå i mitten av ugnen i ca 20 min, eller tills dess paprikan ser lite för bränd ut, då är den klar (se bild nedan);) Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda majonnäs, crème fraiche, en pressad vitlöksklyfta, sambal oelek, salt och peppar i en skål.
När paprikan svalnat så dra av det brända skalet och finhacka paprikaköttet , blanda ner i röran och smaka av med citronsaft, salt, peppar och sambal oelek. Hacka lite slarvigt ett knippe basikika och blanda ner. Klart att servera!