dipp med rostad paprika

Det här är en underbart god dipp som passar till det mesta, kanske till lite krispiga grönsaksstavar, friterade Arancini som på bilden, lite grillad kyckling eller såklart
något helt annat. Den rostade paprikan ger verkligen en härligt fyllig smak och som alltid är det bara att göra den så stark eller mild som passar just dig.
Betyget från gästerna denna gång blev 12 av 10, så gör den bara!!

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyftaz
  • ½ tsk sambal oelek
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Färsk basilika, ett litet knippe
  • 1 msk färsk citronsaft

gör så här

Börja med att dela och kärna ur den röda paprikan, lägg på en plåt och pensla med olja. Sätt ugnen på 250 grader och låt gå i mitten av ugnen i ca 20 min, eller tills dess paprikan ser lite för bränd ut, då är den klar (se bild nedan);) Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda majonnäs, crème fraiche, en pressad vitlöksklyfta, sambal oelek, salt och peppar i en skål.
När paprikan svalnat så dra av det brända skalet och finhacka paprikaköttet , blanda ner i röran och smaka av med citronsaft, salt, peppar och sambal oelek. Hacka lite slarvigt ett knippe basikika och blanda ner. Klart att servera!