Ingredienser:
3 dl sardell eller ansjovisfyllda oliver. Om man endast hittar ofyllda oliver kan man ta 1-2 dl anjovis eller sardeller.
1 dl bladspenat
4 dl buljong av god sort (alt. bara vatten p g a att sardellerna är tillräckligt salta)
2 dl lättvispad grädde
1 burk murklor alt. annan svamp
gör så här
Börja med att sjuda spenat + oliver i buljongen i c:a 5 minuter.
Mixa sjudet till dess att blandningen blir "lagom" slät - efter tycke och smak.
Fräs murklorna i smör och krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna och blanda sedan ihop med den lättvispade grädden.
Häll upp soppan i fina skålar och klicka gräddblandningen i soppan precis före servering.
Servera gärna med med oststänger alt. "parmesanbagett", dvs. skär en bagett på längden, pensla med god olja, strö över riven parmesan, och in i ugnen några minuter.
Och sist men inte minst - NJUT!