Ingredienser
4 portioner
Rödingfiléer, ca en till varje person
Salladen:
4 kokta skalade och skivade rödbetor
1 påse ruccola
1 påse babyspenat
1 ask sockerärtor
200 g chèvre
100 g rostade pinjenötter
Salt & peppar
Nobisdressing:
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
3 dl rapsolja
Salt & peppar
gör så här
Börja med dressingen eftersom den mår toppen av en stunds vila.
Lägg ägget i kokande vatten och låt koka i prick 3 minuter. Spola sen snabbt av ägget i kallt vatten, knäck och skrapa ur det i en skål.
Tillsätt vitlök, balsamvinäger och dijonsenap. Börja mixa med en stavmixer och droppa i oljan under mixningen. Smaka av med salt och peppar, och tillsätt lite vatten om den är för tjock.
Blanda ruccola, spenat, rödbetor och sockerärtor på ett fat och toppa med chèvre och pinjenötter. Ringla över lite dressing och servera resten i en skål vid sidan om.
Salta och peppra rödingen på båda sidor och halstra eller grilla några minuter. Servera rödingen tillsammans med den grymt goda salladen, så gott!