ingredienser
200 g färsk spenat
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk olja
5 ägg
1/2 dl vatten
1 dl färskriven Parmesan
2 msk pinjenötter rostade (valfritt)
salt
peppar
gör så här
Hacka löken och fräs i lite olja tills den blir fint genomskinlig, tillsätt spenaten och låt fräsa med tills den vätskat ur sig, salta och peppra.
Rosta pinjenötterna lätt under tiden.
Låt spenatblandningen svalna något och rör under tiden ihop ägg och vatten. Blanda sen ihop allt men spara lite parmesan och pinjenötter för garnering senare.
Häll sedan upp blandningen i ugnsfast form eller panna. Panna är det snyggaste men glöm för guds skull inte att inte ta i handtaget när du tar ut den ur ugnen!!!
Grädda i ugn ca 180 grader 30 minuter.
Toppa omeletten med pinjenötter och parmesan, servera med gravad lax och lite hovmästarsås.