ingredienser
En god pasta, typ papardelle
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Soltorkade tomater, ca 8 st
1 dl kycklingbuljong
1 paket mellangrädde
1/2 tsk sambal oelek
1 kruka färsk basilika
En liten påse babyspenat
Riven parmesanost till servering
gör så här
Hacka lök och strimla kyckling och soltorkade tomater. Fräs lök och kyckling och tillsätt tomaterna när kycklingen börjar bli klar, låt steka med en liten stund. Kycklingen behöver inte steka så länge eftersom den kommer bli klar i såsen om en stund, låt den hellre vara lite saftig. Koka pastan under tiden såsen blir klar.
Tillsätt grädde, buljong och sambal oelek till kycklingen, låt puttra ihop och smaka av med salt, peppar och kanske lite mer sambal. Dra gärna på lite extra smak i såsen eftersom det alltid blir mycket mildare när den blandas med pastan. Blanda ner spenat och hackad basilika, låt puttra ett par minuter. Klart!!
Servera med parmesan ett gott bröd och kanske en fräsch tomatsallad.