Ingredienser
Färsk god pasta, gärna fylld eller gnocchi
Ett stort knippe/kruka salvia
50 g smör
Salt & svartpeppar
Ev lite svamp till, typ kantareller, ostronskivling eller shitake
Parmesan till servering
Grillade tomater med mozzarella:
Cocktailtomater eller liknande, gärna på kvist
Mozzarella
Olja
Salt och peppar
gör så här
Bryn smöret i en traktörpanna, det ska bli lite nötigt ljusbrynt och tillsätt salviabladen. Låt dem fräsa med ett par minuter, peppra lite efter smak och blanda i pastan eller gnoccin. Klart!
Servera gärna med en god salami till och förstås den varma salladen nedan. Om svamp till, stek den och låt fräsa med en stund eller blanda bara i på slutet. Servera med en god hyvlad parmesan och sallad och/eller köttbit.
Vill du göra tomaterna till, lägg dem med kvisten kvar i en ugnsfast form och pensla med olja . Kör in i ugnen ca 10 min på 200 grader, när de börjar se färdiga ut, ta ut, salta med ett gott salt, peppra. Riv över mozzarella och färsk basilka.
Den här rätten passar också jättebra som världens godaste tillbehör till kyckling eller kött.
Njut!!