min American chicken soup

Det här är min version på American chicken soup som är en underbart mustig soppa med kyckling
och grönsaker i en smakrik buljong som kan spetsas med grädde för krämighet, men det är verkligen en smaksak.
Det här är en soppa som går att servera på den bästa av middagar tillsammans med en god bit färskt bröd.

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1,5 l vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • chiliflakes
  • Ett litet knippe färsk bladpersilja
  • en klick smör
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

gör så här

Börja med att koka upp buljongen och putsa kycklingfiléerna. När buljongen lösts upp, lägg ner kycklingen och låt småkoka i ca 30 minuter tills de är klara.
Under tiden som kyckligen kokar så är det perfekt att förbereda grönsakerna genom att skala och skära morötter och selleristjälkar i tunna skivor (eller hacka i bitar om du föredrar det), och finhacka lök och vitlök.
Ta fram en gryta och fräs gul lök i en klick smör tills den blir genomskinlig och glansig, och tillsätt sen vitlök, stjälkselleri och mörötter tillsammans med kryddorna (basilika, timjan, chiliflakes) och låt fräsa i ett par minuter till.
När kycklingen har kokat klart, lyft ur filéerna och lägg i en skål. Ta två gafflar och dra isär kycklingköttet så att det blir till fina strimlor. Ställ åt sidan. Häll kycklingbuljongen över grönsakerna och låta småkoka i 10 minuter, smaka av under tiden. Häll på grädden (om du väljer att ha det) och låt puttra i ca 5 minuter till. Smaka av igen och när du är nöjd, tillsätt den strimlade kycklingen och hackad persilja och låt allt småkoka upp och ta sen åt sidan och låt vila lite.
Äntligen dags att servera soppan toppad med färsk persija och ett gott bröd. Det här är på riktigt magiskt gott!!