MARINERADE JORDGUBBAR OCH KÖRSBÄR
SERVERADE MED EN HÄRLIG FLÄDERKRÄM

En underbart god och somrig efterrätt to die for;)

Ingredienser

4 port
Marinerade jodgubbar & körsbär:
  • 1 ask jordgubbar
  • 2 dl körsbär
  • 1 lime
  • 3 msk honung
Fläderkräm:
  • 4 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Till servering:
  • minimaränger
  • citronmeliss

gör så här

Skiva jordgubbarna tunt, kärna ur och skär körsbären i fina bitar. Blanda ihop i en skål. Pressa över limen och ringla över honung. Låt det gotta till sig ett par timmar om du har tid, men i alla fall i minst i 30 minuter.
Blanda äggulor, 2 dl grädde (alltså hälften), socker, flädersaft, potatismjöl och vaniljpulver i en kastrull. Låt allt sjuda på medelvärme under konstant omrörning tills fläderkrämen tjocknat. Låt svalna helt.
Vispa resterande 2 dl grädde så att den den blir fint gräddefast. När flädersjudet är helt svalt, blanda försiktigt i grädden så allt blir krämigt fint.
Ta fram dina finaste glas eller små djupa fat och varva bären med fläderkrämen. Toppa med minimaränger och citronmeliss. Klart och SÅ gott!!