Ingredienser
4 port
Marinerade jodgubbar & körsbär:
1 ask jordgubbar
2 dl körsbär
1 lime
3 msk honung
Fläderkräm:
4 äggulor
4 dl grädde
2 msk strösocker
1 dl koncentrerad flädersaft
1 msk potatismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Till servering:
gör så här
Skiva jordgubbarna tunt, kärna ur och skär körsbären i fina bitar. Blanda ihop i en skål. Pressa över limen och ringla över honung. Låt det gotta till sig ett par timmar om du har tid, men i alla fall i minst i 30 minuter.
Blanda äggulor, 2 dl grädde (alltså hälften), socker, flädersaft, potatismjöl och vaniljpulver i en kastrull. Låt allt sjuda på medelvärme under konstant omrörning tills fläderkrämen tjocknat. Låt svalna helt.
Vispa resterande 2 dl grädde så att den den blir fint gräddefast. När flädersjudet är helt svalt, blanda försiktigt i grädden så allt blir krämigt fint.
Ta fram dina finaste glas eller små djupa fat och varva bären med fläderkrämen. Toppa med minimaränger och citronmeliss. Klart och SÅ gott!!