krämig pestopasta med kyckling
och rostade tomater

Det här är en ljuvlig pastarätt med en krämig pesto serverad tillsammans med saftig, marinerad kyckling som toppas med stjärnan i det hela, nämligen rostade tomater som lyfter hela rätten på ett otroligt sätt. Bara laga den!

Ingredienser

4 port
Ca 500 g majskycklingfilé
Marinad till kycklingen:
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl hackad färsk persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
Pestosås
  • 2 dl pesto (gärna hemmagjord men färdig funkar fint)
  • 2 dl grädde
Rostade tomater:
  • Körsbärstomater ca 20 st
  • 2 vitlöksklyfor finhackad
  • 2 msk olja
  • 200 grader ca 20 min

gör så här

Marinera kycklingen:
  • Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden om de är stora.
  • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingfiléerna. Ställ åt sidan och låt marinera så länge som möjligt.
Pestosås:
  • Koka upp pesto och grädde. Smaka av och tillsätt salt eller peppar vid behov.
Rostade tomater:
  • Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Finhacka vitlök och lägg tillsammans med tomaterna. Häll över oljan och rör runt.
  • Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de ser klara ut.
Pastan:
  • Koka pasta och blanda ner i såsen. Låt det bli varmt tillsammans.
  • Stek kycklingfiléerna och skär dem i skivor.
Servering:
  • Lägg upp pestopastan på ett fat och toppa med den stekta kycklingen och rostade tomater.
Galet gott i sin enkelhet och såklart ska det toppas med lite färsk basilika!