Ingredienser
250 g färska pastaplattor
200 g riven mozzarella
4 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 msk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 st fiskbuljongtärningar
4 dl strimlad purjolök
250 g cocktailtomater
200 g färsk spenat
1/2 citron, finrivet skal och saft
Salt
Nymald svartpeppar
gör så här
Blanda ihop crème fraiche,
grädde, sambal oelek och buljongtärningar och låt koka upp, smaka av med salt och peppar. Blanda ner lite av det finrivna citronskalet och några droppar citron, smaka av igen.
Strimla under tiden purjolök och skär coctailtomaterna i smala klyftor, eller i skivor. Finhacka eller riv vitlöken.
Fräs purjolök, vitlök och
spenat i ett par minuter och blanda sen ner tomater och spenat och låt fräsa med i ytterligare ett par minuter. Blanda nu ihop grönsaksfräset med såsen och scampin (scampin kan du välja att ha hel eller dela i mindre bitar).
Lägg lasagneplattor i botten på en form och varva några lager med scampiröran, se till att översta plattorna blir täckta med sås, och toppa till sist med riven mozzarella.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
Toppa med lite färska örter och servera som den är eller tillsammans med en härlig sallad och kanske en färsk baguette så att du är säker på att få upp den sista såsen på tallriken;)