Ingredienser
4 port
Ca 500 g majskycklingfilé
Marinad till kycklingen:
1/2 dl olja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl hackad färsk persilja
2 klyftor vitlök
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad timjan
Pestosås
2 dl pesto (gärna hemmagjord men färdig funkar fint)
2 dl grädde
Rostade tomater:
Körsbärstomater ca 20 st
2 vitlöksklyfor finhackad
2 msk olja
200 grader ca 20 min
gör så här
Marinera kycklingen:
Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem på längden om de är stora.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner kycklingfiléerna. Ställ åt sidan och låt marinera så länge som möjligt.
Pestosås:
Koka upp pesto och grädde. Smaka av och tillsätt salt eller peppar vid behov.
Rostade tomater:
Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Finhacka vitlök och lägg tillsammans med tomaterna. Häll över oljan och rör runt.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de ser klara ut.
Pastan:
Koka pasta och blanda ner i såsen. Låt det bli varmt tillsammans.
Stek kycklingfiléerna och skär dem i skivor.
Servering:
Lägg upp pestopastan på ett fat och toppa med den stekta kycklingen och rostade tomater.
Galet gott i sin enkelhet och såklart ska det toppas med lite färsk basilika!