chèvresnittar med honugns-
och rödvinsmarinerade fikon

Superenkla och ljuvligt goda snittar som passar perfekt till fördrinken! Skål!🍾

Ingredienser

Snittar till ca 4-6 pers (om fler gäster bara dubbla receptet)
Krispiga baguetteskivor:
  • 1/2 baguette
  • olivolja
Marinerade fikon:
  • 1 dl rött vin
  • 1/4 dl flytande honung
  • 4 st färska fikon
Topping:
  • Chévre, gärna den smala rullen för snygga skivor
  • Färsk rosmarin

gör så här

Krispiga baguetteskivor:
Skiva baguetten i så tunna skivor som möjligt utan att de faller sönder. Kökstips är att lägga in baguetten i frysen i typ 10 min så blir den lättare att skära upp.
Lägg skivorna på en plåt och pensla med olja. Sätt in i ugn på 175 grader i ca 10 minuter så de blir krispiga (håll koll så de inte blir brända). Ta ut och låt svalna.
Marinerade fikon:
Blanda vin och honung i en liten kastrull och låt sakta puttra tills det reduceras ner till ungefär hälften. Under tiden, skär fikonen i smala klyftor och lägg på bakplåtspapper på en plåt eller i en oljesmord form. Grilla i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Låt marinad och fikon svalna och blanda sedan ihop.
Topping/montering:
Skär chèvren i tunna skivor och lägg på de rostade baguetteskivorna. Sätt in i ugnen i 5-10 minuter tills de börjar smälta lite och se gratinerade ut. Ta snittarna ur ugnen, lägg på ett vackert fat och toppa med de marinerade fikonen och slutligen med en touch av färsk rosmarin.
Vackert och klart att servera direkt, gudagott till ett krispigt glas bubbel! SKÅL!🍾🍾🍾