Ingredienser
4 portioner
Salladen:
400-500 g räkor med skal
2 romansalladshuvuden
1 röd lök
parmesan
sockerärtor
Caesardressing:
1 vitlöksklyfta
3-4 sardellfiléer
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1,5 msk vitvinäger
2 dl rapsolja
2 dl parmesanost, riven
salt
svartpeppar, nymald
Krutonger:
gör så här
Caesardressing:
Gör nu den supergoda caesardressingen genom att riva eller pressa vitlöksklyftan, hacka sardellerna och lägg i en hög bunke eller mixerskål. Tillsätt dijonsenap, äggulor och vinäger och mixa allt slätt.
Tillsätt nu oljan, från början droppvis samtidigt som du mixar allt och fortsätt tills all olja har mixats med. Den ska bli majonnäsig i konsistensen (tycker du att den blir för tjock kan du späda med ett par matskedar mjölk).
Tillsätt den rivna parmesanen, svartpeppar och en gnutta salt, mixa ett par varv och smaka av. Tillsätt mer salt eller peppar om det behövs. Klart!
Krutonger:
Skär bröden i små kuber och stek med smöret i en panna tills de blir lite gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna.
Salladen:
Skala räkorna och ställ åt sidan.
Skär romansalladen i grova bitar, skiva rödlöken tunt, strimla sockerärtorna och blanda ihop med valfritt mycket av dressingen. Jag gillar den krämig så tar gärna all dressing, men ta annars hälften i salladen och servera resten till. Lägg på ett vackert fat eller i en snygg skål och toppa med räkor, krutonger och hyvlad parmesan.
Klart och magiskt gott!!