RÖDING MED SALLAD PÅ RÖDBETA OCH CHÈVRE SERVERAD MED NOBISDRESSING
En fantastiskt god sallad men en underbar nobisdressing serverad till färsk fin röding.
Servera som tillbehör till rödingen, eller dela upp rödingen i bitar i salladen så blir det som en salladsrätt helt enkelt:)
INGREDIENSER
- Rödingfiléer, ca en till varje person
Salladen:
- 4 kokta skalade och skivade rödbetor
- 1 påse ruccola
- 1 påse babyspenat
- 1 ask sockerärtor
- 200 g chèvre
- 100 g rostade pinjenötter
- Salt & peppar
Nobisdressing:
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 3 dl rapsolja
- Salt & peppar
JULI 20, 2016
GÖR SÅ HÄR
Börja med dressingen eftersom den mår toppen av en stunds vila.
Lägg ägget i kokande vatten och låt koka i prick 3 minuter. Spola sen snabbt av ägget i kallt vatten, knäck och skrapa ur det i en skål.
Tillsätt vitlök, balsamvinäger och dijonsenap. Börja mixa med en stavmixer och droppa i oljan under mixningen. Smaka av med salt och peppar, och tillsätt lite vatten om den är för tjock.
Blanda ruccola, spenat, rödbetor och sockerärtor på ett fat och toppa med chèvre och pinjenötter. Ringla över lite dressing och servera resten i en skål vid sidan om.
Salta och peppra rödingen på båda sidor och halstra eller grilla några minuter. Servera rödingen tillsammans med den grymt goda salladen, så gott!