Bifteki med fetaost, serverade med grekisk pastasallad

Saftiga färsbiffar med fetaost, servera med en fräsch grekisk pastasallad och tzatziki
 
   
Ingredienser:
Färsbiffar:
500 gr blandfärs, lammfärs eller nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl persilja, hackad
1 tsk spiskummin
3 msk oregano, torkad
3 msk tomatpuré
1 paket fetaost
Salt & peppar
Olivolja
Citron
 
Grekisk sallad:
4 härligt mogna tomater, skuna i större bitar
1/2 gurka, i större bitar
1 röd lök, skivad
1 dl kalamataoliver
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk ca oregano
 
Gör så här till biffarna:
Hacka lök och persilja. Lägg köttfärs i en skål och blanda ner det hackade tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré. Blanda försiktigt ner den hackade/smulade fetaosten och blanda. Smaka av med salt och peppar.
 
Forma pannbiffar till önskad lite större storlek storlek och lägg på en våt tallrik. Stek pannbiffarna i olivolja tills de har fått fin färg och är färdiga inuti.
 
Gör så här till salladen:
Blanda gurkatomat och rödlök på ett fat eller i en skål tillsammans med oliver och ringla över vinäger och olivolja. Blanda och toppa med bitar av fetaost och smulad oregano, salta, peppra och ringla över en god olivolja. Blanda ner den avsvalnade pastan om du väljer att ha pasta till.