Grillspett i en härlig marinad med smak av vitlök och timjan

En härlig marinad som i detta fall användes till biff, men som förstås passar fint även till annat rött kött och kyckling. Köttet ska gärna marineras i minst 3 timmar, men det funkar självklart även om kortare tid, men det blir inte riktigt lika saftigt och smakrikt. Grönsakerna fick ett dopp i en enkel marinad utan så mycket kryddning eftersom det inte får krocka med köttet. Här serverade med mangosalsa, tomatsalsa, tzatziki och en bulgursallad (se separata recept), fantastiskt gott! 
 
Ingredienser marinad vitlök & timjant:
Ca 500 g kött
1 dl god olivolja
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan
salt & peppar
 
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och skär det i lagom stora bitar, ca 3x3 cm eller hur du gillar att ha dem. Lägg köttet i en påse eller skål och låt gotta ihop sig gärna några timmar.
 
Varva grönsaker, kött och kanske en smakrik korv på spetten och grilla, klart!