Underbar vegetarisk lasagne med halloumi, zucchini & spenat

Galet gott, gör den bara!!
 
 
Ingredienser 4-6 pers:
2 st gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar körsbärstomater
2 buljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
Chiliflakes eller annat hot
Paprikapulver
Goda övriga kryddor typ dragon el herbes de provance
Salt & peppar
1 stor eller 2 mindre zucchini
1 paket fryst bladspenat eller förvälld färsk
2 paket halloumi
Riven ost av god sort (jag använde riven mozzarella eftersom halloumin också ger smak)
Matlagningsgrädde 5-8 dl beroende på hur såsigt du fördrar
Lasagneplattor
Färsk basilika till topping
  
Gör så här:
Börja med tomatsåsen, den får gärna stå och småputtra en bra stund och kan dessutom vila. Hacka löken, fräs i smör tills genomskinlig, tillsätt kryddor och därefter tomatpuré och fräs någon minut. Häll över körsbärstomaterna och blanda i 1 -2 dl vatten, socker och buljongtärningarna. Låt stå och puttra en stund, minst 20 min på svag värme. Smaka under tiden av med kryddor. Smart är att göra de mer smakrik än vad du egentligen föredrar eftersom det senare kommer på grädde, ost och annat gott som suger smak ur såsen.
 
Hyvla zucchinin med en mandolin eller osthyvel och pressa ur vätskan ur spenaten.
 
Smörj formen, lägg ett lager av lasagneplattor i botten och varva sedan vidare med tomatsås, zucchini, spenat, halloumi, lite av den rivna osten samt lite grädde. Fortsätt ca 3 varv och strö resterande riven ost över det översta lagret. Sätt in i mitten av en ugn som är ca 220 grader och låt stå inne ca 30 minuter. Håll koll så den inte bränns.
 
Magic!!