Lyxigaste kladdkakan med dulce de leche

Den här kladdkakan är nog den kladdigaste någonsin och bara så där fantastiskt god! Lätt att göra är den dessutom, bara du tar höjd för kolasåsen som skapas av den kondenserade mjölken som ska koka i hela 3 timmar.. Men baka den och succé utlovas!
 
 
Ingredienser:

Kladdkaka:
3 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
150 gram smör
1 burk kondenserad mjölk(ca 400g)

Garnering:
2 dl hackade jordnötter (kan uteslutas)
150 gram choklad, mörk

Eftersom den kondenserade mjölken ska koka i hela 3 timmar är det förstås lämpligt att börja med detta genom att helt enkelt lägga hela burken i en kastrull med kokande vatten, och låta koka i 3 timmar. Resultatet blir en fantastiskt kladdig kolasås som du sedan ska ha som ett mellanlager i kakan.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt.

Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker, rör varsamt ner i smeten och avsluta med att blanda ner det smälta smöret.

Smöra och ströbröda en form och häll ner hälften av smeten. Bred ut kolasåsen och avsluta med att breda ut den resterande chokladkakesmeten över. Detta är ett något kladdigt moment, men det är inte så noga att det blir perfekt, det blir det sen i ugnen i alla fall.

Grädda i ca 30 minuter, beroende på hög eller låg form, och låt sedan svalna något. Smält den mörka chokladen i vattenbad och blanda ned de hackade nötterna (funkar lika bra även utan nötter som på bilden). Toppa slutligen kakan med chokladen och garnera kanske med lite bär och florsocker. Servera med en klick grädde eller vanilglass. Gudagott!

(Går utmärkt att göra kakan dagen innan, piffa den bara med garneringen samma dag) 

Dulce de leche - Kladdkaka