Bruscetta på en bädd av halloumi




Ingridienser:
4 pers

2-3 tomater
1 sharlottenlök
1 kruka basilika
2-4 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
ljust bröd
smör

Börja med att dela tomaterna och ta ur kärnhuset, och hacka dem sedan fint. Finhacka löken och strimla några blad basilika. Blanda allt och pressa i vitlök efter smak, brukar vara lagom med 1-2 klyftor. Ringla över olivolja, ungefär 1 matsked, salta, peppra och smaka av. Görs med fördel någon timme innan den skall ätas, så smakar den mer, låt då vila i rumstemperatur.

Smält en stor klick smör i stekpanna och pressa i vitlök, 2-3 klyftor, och vändstek brödskivorna så att de får lite färg.

Skölj ur stekpannan, häll i olivolja, och stek den skivade halloumin en liten stund på varje sida tills den får en gyllenbrun färg.

Lägg bröden på tallrikar, lägg på halloumin och sedan bruscettaröran. Toppa med en basilikakvist, klart!:)